De Wilg Healthyself

Blog over gezondheid, voeding & lifestyle

Denk aan een fysiotherapeut

De meeste mensen die in Nederland woonachtig zijn, hebben hier een zorgverzekering afgesloten. Per maand wordt er zo’n honderd euro van de rekening afgeschreven en met dat bedrag verzekert de persoon zich van medische zorg. Als je dus een bezoek dient te brengen aan de huisarts of tandarts worden (een deel van) de kosten vergoed door jouw verzekeraar. Ook kosten die gemaakt worden door een bezoek aan de fysiotherapeut, kunnen door de zorgverzekeraar vergoed worden. Maar let op. Wij, van De Wilg Healty Self, attenderen je even op het feit dat de fysiotherapeut niet altijd in het standaardpakket zit van verzekeraars. Lees er meer over in de volgende alinea’s.

Veel specialisten

De kosten die gedekt worden door je verzekeraar zijn de kosten die je maakt bij uiteenlopende specialisten. Van de tandarts tot de huisarts, maar ook bij chirurgen die jou onder het mes nemen of andere specialisten. Aan een zorgverzekering zit wel altijd een eigen risico. Dat bedrag is nu 385 euro. Wat het betekent? Dat je voor de eerste 385 euro wel op dient te draaien als je bijvoorbeeld geopereerd wordt (een operatie kost al snel duizenden euro’s). Maar alle kosten die verder gemaakt worden, zijn voor de verzekeraar.

De fysiotherapeut

Als jij een basisverzekering hebt afgesloten, kan het zijn dat je bezoekjes aan de fysiotherapeut niet gedekt worden. Dat kan komen omdat niet elke verzekeraar de fysiotherapeut opneemt in het pakket (basispakket). Wat je hier aan kunt doen? Een soort extra module nemen, zodat je in ieder geval voor de eerste zes bezoeken verzekerd bent. Het kan namelijk nogal in de papieren lopen als je alle bezoeken aan de fysiotherapeut uit eigen zak moet betalen.