De Wilg Healthyself

Blog over gezondheid, voeding & lifestyle

Een echtscheidings mediator: heeft het nog zin?

Helaas komt het te vaak voor dat mensen besluiten uit elkaar te gaan, terwijl ze elkaar eerder nog eeuwige trouw hebben beloofd. Vaak in het bijzijn van een ambtenaar van de burgerlijke stand en anders wel voor de kerk. Maar feit blijft dat deze woorden niet altijd nagekomen worden. Dan blijft natuurlijk de vraag waar het fout gaat een interessante. Tot op welke hoogte vallen dingen nog te lijmen? En vanaf wel punt moet men echt een beroep doen op een echtscheidings mediator, omdat het anders echt fout gaat? En heeft zo’n echtscheidings mediator überhaupt wel zin? Zulke vragen gaan wij, van De Wilg Healty Self, voor jou proberen te beantwoorden.

Echtscheidings mediator

Ja, ze zijn er echt: mediators op het gebied van echtscheidingen. Helaas zou je bijna zeggen, want scheiden is nooit leuk. Er zijn eigenlijk alleen maar verliezers bij een echtscheiding. Denk aan (jonge) kinderen of ouders die juist al op leeftijd zijn en zien dat hun zoon of dochter weer terug bij af is. Ik ben er van overtuigd dat veel huwelijken alsnog gered kunnen worden met de hulp van een echtscheidings mediator. Niet dat ik altijd in therapie geloof, maar er zijn huwelijken die nog niet in zo’n ver stadium zitten, dat ze per se geëindigd moeten worden. En op het moment dat zo’n echtscheidings mediator denkt dat het toch beter is om een huwelijk te eindigen, dan zal zij of hij daar eerlijk over zijn en zeggen dat het te laat is om nog een verzoeningspoging te doen.

Waarom?

Waarom ik denk dat een echtscheidings mediator mensen weer bij elkaar kan brengen? Omdat ik er van overtuigd ben dat sommige huwelijken stuk lopen op verkeerde zaken. Grote zaken, zoals ontrouw en oneerlijkheid, zullen niet een twee drie te overwinnen zijn. Maar vaak komen grote ruzies voort uit kleine meningsverschillen. Zo’n mediator kan deze verschilletjes als geen ander bloot leggen en de mensen laten realiseren dat zij weldegelijk nog om elkaar geven. Geef dus nooit te vroeg op en raadpleeg een echtscheidings mediator.