De Wilg Healthyself

Blog over gezondheid, voeding & lifestyle

Gezonde oliën eindelijk op de voorgrond

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zo ver. De gezonde oliën hebben bij de drogist eindelijk de overhand gekregen en de oliën die een stuk minder gezond zijn, naar de achtergrond gedreven. Vandaag staat mijn blog in het teken van gezonde oliën. Want gezonde oliën zijn niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je geest (ik weet dat dit zweverig klinkt, maar het is in mijn ogen toch echt de waarheid).

Gezonde oliën

We begrijpen allemaal wat we met gezonde oliën bedoelen, maar het is misschien wat moeilijker om gezonde oliën een naam te geven. Ook daar is deze blog voor bedoeld. Een voorbeeld van een olie die gezond is voor de mens, is arganolie. Deze olie gaat uitdroging van de huid tegen en is zeer voedzaam. Daarnaast wordt arganolie ook in de keuken gebruikt. Dan kleeft er aan arganolie het predicaat ‘culinair’. Een andere vorm van gezonde olie is cactusvijgolie. Net als arganolie is deze olie gewonnen uit de natuur. Uit de naam kun je wel opmaken dat de cactusvijgolie afkomstig is uit de cactusvijg.

Het belang van gezonde oliën

Waarom zijn gezonde oliën dan wel zo belangrijk? Dat komt enerzijds doordat het effect goed is op het lichaam van de mens. Neem de soorten olie die in de vorige alinea al even aan bod kwamen. Daarnaast denk ik dat deze oliën ook goed zijn voor de geest van een mens. De olie zorgt er mede voor dat het lichamelijk goed met je gaat. Als je goed in je vel zit, zit het vaak ook wel snor tussen je oren. Eigenlijk is het dus zo dat het effect op het lichaam, gerealiseerd door de olie, doorwerkt op de geest. Nogmaals: het klinkt misschien een beetje zweverig, maar het is wel een stelling waar ik achter sta. Vandaar dat ik zo blij ben met de opkomst van gezonde oliën.