De Wilg Healthyself

Blog over gezondheid, voeding & lifestyle

Voetbalkamp voor kinderen

Voetbalkamp voor kinderen. Buiten dat het ontzettend leuk is, is het ook erg goed voor de ontwikkeling van uw kind. Maar wat heeft een voetbalkamp nu precies voor effect op de ontwikkeling van uw kind?

Ontwikkeling van kinderen

Kinderen ontwikkelen zich het hele jaar door. Ze leren inzien waar hun interesses liggen, waar ze goed in zijn, waar ze minder goed in zijn, waar hun onzekerheden liggen en vooral waar ze zichzelf in vertrouwen, waar ze in uitblinken. Buiten het natuurlijk verloop van deze ontwikkeling, kun je deze ontwikkeling uiteraard bevorderen door middel van activiteiten die deze ontwikkeling versterken. Een voetbalkamp is hier een heel goed voorbeeld van.

De voordelen van voetbalkamp voor kinderen

Tijdens een voetbalkamp, is er altijd sprake van ontwikkeling van de zelfredzaamheid. Er is immers meer vrijheid dan thuis, ondanks de (meestal) goede begeleiding is er minder toezicht op ieder kind individueel en wordt er geacht van het kind dat het eigen initiatief toont. Als de zelfredzaamheid groet, groeit uiteraard ook het zelfvertrouwen. Het kind leert vertrouwen op zichzelf en straalt dit vertrouwen uit naar anderen. Dit heeft uiteraard ook weer positieve gevolgen, bijvoorbeeld als het gaat om vriendschap. Een kind met meer zelfvertrouwen, is eerder geneigd tot het aangaan van nieuwe vriendschappen en zal zich over het algemeen gelukkiger voelen. Buiten dit, heeft een voetbalkamp natuurlijk ook een zeer positief effect als het gaat om het versterken van kwaliteiten, in dit geval met name in voetbal. Op een voetbalkamp staat voetbal centraal en leren kinderen op een uitdagende manier voetbal nog beter onder de knie krijgen. De motivatie zal ook hoger zijn dan op een donderdagavond na een lange schooldag. Hier draait alles alleen om voetbal, zijn er geen externe factoren die de motivatie om te voetballen verstoren en wordt er rekening gehouden met het energieniveau van de kinderen.