De Wilg Healthyself

Blog over gezondheid, voeding & lifestyle

Wat is E-Liquid?

In mijn blogs op De Wilg Healthy Self, staat gezondheid altijd voorop. Ik heb het over zaken die ervoor zorgen dat je gezondheid toenemen en noem mogelijke bedreigingen. Eén van die bedreigingen is het opsteken van sigaretten. Helaas heel erg verslavend en juist daarom vandaag de dag een nog grotere bedreiging. Maar er zijn manieren te vinden waarop het roken gestopt kan worden. Bijvoorbeeld door een E-Smoker, inclusief E-Liquid aan te schaffen. Maar wat is E-Liquid nou eigenlijk? En waar kan ik een E-liquid kopen? En wat zijn de daadwerkelijke effecten van zo’n elektronische smoker?

 

Wat is E-Liquid?

Om op die eerste vraag, wat is E-Liquid?, gelijk maar even voort te borduren, probeer ik gelijk een antwoord in je schoenen te schuiven. E-Liquid is kort gezegd namelijk een vloeistof die nodig is voor het gebruik van de E-Smoker. Zonder de E-Liquid is het niet mogelijk om de elektronische sigaret ‘op te steken’ (van echt opsteken is niet echt sprake, omdat het hier niet om een echte sigaret gaat). Het is dus van groot belang om E-Liquid te hebben als je gebruik wilt maken van een E-Smoker, maar dat zal de verkoper waar jij de E-smoker aanschaft ook wel tegen je zeggen.

 

Effecten van de E-Smoker

De E-Smoker is een stuk gezonder, omdat hierin geen gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld nicotine. Dat is een schadelijke stof in een sigaret of sigaar en dat is dan ook de grote boosdoener bij het roken. De E-Smoker maakt dus geen gebruik van nicotine, waardoor het een stuk gezonder is. Toch komen er ook wel effecten om de hoek kijken bij het roken van een elektrische sigaret. Het is nog steeds niet zo dat het heel gezond is om een E-smoker te gebruiken, maar in vergelijking met een ‘normale’ sigaret is het natuurlijk wel stukken beter om zo’n sigaret op te steken.